-->

čtvrtek 1. listopadu 2012


Richardovo účesy - část čtvrtá

    Rok 2005 byl pro kapelu velmi zvláštní. 1. února vyrazily na zbytek turné Vörkelball a navštívily například Německo, Anglii, Francii, Rakousko, Českou republiku - Ostravu,  Japonsko, Skotsko a další. Zarazila jsem se u toho Japonska, kdy kapela letěla tam, ale byl to v Asii jediný koncert v tu dobu, pak se vraceli zpět. 3. února vyšel videoklip k písni Keine Lust. Všichni kromě Christiana byly v klipu tlustí a obzvlášť Richard vypadal zajímavě (viz. foto).



 Single k této písni vyšel 28. února. Od té doby se o nich nevědělo - až na turné. Richardovo tajemství zatím nikdo neodhalil, ale Rammstein hodně tušili. 30.7. 2005 se vše dostalo na povrch. Richard veřejně kapele oznámil, že má svůj sólový projekt - EMIGRATE a že spolu s ním tam jsou: Olsen Involtini, Arnaud Giroux a Henka Johansson. Tímto datem skončilo i turné Vörkelball. Kapela to vzala kupodivu celkem v pohodě, ale spekulovalo se o rozpadu Rammstein kvůli tomuto projektu. Objevily se také články na téma “Till Lindemann chce odejít kvůli sólovému projektu Richarda Kruspeho”. Vše byla ale jedna velká lež. Emigrate vzniklo kvůli nevyvážené situaci uvnitř Rammstein, Richard se cítil uvězněn a chtěl utéci - utekl alespoň částečně touto formou. S Arnaudem, který je z Francie se setkal v New Yorku, kam se Arnaud přiženil, ale byl často sám. Pozval si ho domů, ukázal mu Emigrate a Arnaud se rozhodl, že bude součástí této kapely. Podobně to bylo s Henkou, kterého ale poznal při turné. Olsen je přítel z Berlína. Pro představu přikládám fotografie zbylích “článků” kapely Emigrate.


Arnaud Giroux - basskytara


Olsen Involtiny - kytara



Henka Johansson - bicí (studio)
  


Joe Letz (dle informací bubeník na koncerty)


Tato sestava se ale změnila...o tom později. Začali spolu pracovat, ale Richard měl na pilno i v kapele, kterou prý řadí a řadit bude mezi své hlavní priority - Rammstein.
    7. září vyšel videoklip k písni Benzin, kde si zahráli na hasiče. Nemůžu jinak, jsem ženská, než že opět to Richardovi velmi sluší...no posuďte sami. Já bych si od něj život zachránit dala... i když Christianovi se to v klipu moc nevyplatilo. :) 

 

Píseň byla z dosud nevydaného alba Rosenrot, které se mělo jmenovat Reise, Reise vol. II, ale změnily to (naštěstí), protože písně na tomto albu byly “zbytky” z Reise, Reise. Dle mého názoru je to na albu znát.
     Přesně o měsíc později (7. října) vyšel single k této písni a můžeme na něm slyšet několik remixů, ten nejznámější bude od Apocalyptici s názvem Kerosini. Výše zmiňované CD Rosenrot vyšlo 28. října. Na tomto albu je několik hostů, napříkad: Stirbt nicht vor mir zpívá s Tillem Sharleen Spiteri a v pozadí je slyšet Bobo (zpěvačka co nazpívala Engel); Te quiero puta je zase zpívaná se zpěvačkou Carmen Zapata.
    5. prosince vydali videoklip k písni Rosenrot, který byl natáčen v Rumunsku. Richard má zde většinu videoklipu jakousi čepici, nebo jak to nazvat. Single vyšel 16. prosince. Jak si můžete všimnout, další rok končí.

 
    Kapela Rammstein si dala pauzu, Richard tedy odletěl do New Yorku a nějaký čas se věnoval rodině a přítelkyni. Kousek po kousku tvořil Emigrate prakticky od základů. Každý fanoušek byl napjatý co z projektu vyleze. Měl nad sebou mnoho otázek: Bude to jako Rammstein? Kdo bude zpívat? Vydrží Richard takový nápor? Odpovědi na některé z nich známe až teď.
    Richard uvedl v jednom rozhovoru, že Emigrate je lék na Rammstein. :) Což je hodně výstižné. Původní plán s Emigrate byl takový, že s nimi chtěl přežít 3-4 roky. Nevěděl ale kdo s nimi bude zpívat. Arnaud mu tehdy řekl: “ Ty tvoříš texty, ty bys je měl zpívat.” a bylo to vyřešené. Richard se toho hodně bál, nikdy nechtěl zpívat, nechtěl si to dovolit, myslel si, že na to nemá, ale řekl si “proč ne”. Sám projekt financuje, vše řeší on. Nemá nahrávací studio - to má doma. :) Je svůj manager, producent, vydavatel...je svůj šéf co se týče Emigrate, ale takový, který to dělá jen pro sebe a ne pro peníze.
    Tento článek bych ukončila jeho vlastními slovy: “ Emigrate není vedlejší projekt. Je to nový projekt a ten bude pokračovat, protože je mou součástí. Richard Z.K.”

                                                                                                                    Mishell Schrei

Žádné komentáře:

Okomentovat