-->

úterý 7. května 2013


S Emigrate ve studiu při nahrávání! 


Přinášíme vám slibované fotky ze studia, kde Emigrate tvoří své druhé album, o němž jsme vás informovali v tomto příspěvku. Ve studiu můžeme vidět členy kapely a především Richarda s několika gesty, která jasně značí dobrou náladu, ale také pečlivost a odhodlání dostat ze sebe na desku to nejlepší. 
































Na závěr pro vás mám několik informací. Do dalších novinek se web z naší strany více či méně odmlčí. To ale neznamená, že pro vás nechystáme vůbec nic. Jen toho nebude tolik, ale vše bude následně uveřejňováno na našem Facebooku. Pokud byste ale vy sami chtěli publikovat cokoliv co se týče Emigrate (obrázky, fotky, covery písní, jakékoliv texty), nebo byste měli jen nějaký nápad, neváhejte se nám prosím ozvat na mail: emigrate.richard.kruspe@gmail.com 
Pokud to jen trošku půjde, váš příspěvek zveřejníme a vy tak rozšíříte Emigrate komunitu v ČR! 

pátek 3. května 2013


Dopis od Richarda pro všechny fanoušky
V úterý Emigrate svět obletěla po dlouhé době další novinka. Richard aktualizoval svůj blog na oficiálních stránkách kapely a rozhodl se napsat několik řádků, v nichž popisuje současnou situaci. Pojďme si shrnout nejpodstatnější body.

  • Práce na druhé desce Emigrate opět pokračují, v lednu se zkoušely všechny Richardovo nápady ve zkušebně. Co z toho ale vzešlo, neprozradil.
  • Ve skupině za bicími sedí opět nová postava. Tentokrát je to Mikko Siren ze skupiny Apocalyptica. Zda je to na delší dobu, nebo jen na výpomoc ve studiu, opět není nikomu jasné. Podle Richarda odvedl skvělou práci a on tak považuje bicí za hotové, tudíž se teď zaměřuje na své kytarové pasáže.
  • Kdy bude nahrávka hotová, není vůbec jasné. Richarda teď čeká tour s Rammstein, ale bude se snažit ve volných chvílích nahrávky průbežně ladit.
  • V závěru slibuje, že se své fanoušky bude snažit více informovat o aktuálním dění (doufejme, že slib dodrží) a moc děkuje za podporu, které se mu dostává.
S uveřejněnou zprávou se ven dostalo i několik fotek. Přikládáme na ukázku jednu přímo ze studia. Celou galerii čekejte během víkendu, nejpozději v pondělí.

úterý 19. února 2013


Richardovo účesy 5. část
Vzpomínám si na tu dobu. Na dobu, kdy jsem netrpělivě vyhlížela nové album kapely Rammstein a o Emigrate vůbec nevěděla. Konec roku 2005 se pro mě stal něčím hrozně bolestným, jelikož kapela oznámila svou dlouhou pauzu. Zmizeli, zmizel Richard. Nikdo o nich nevěděl. Co dělal? Až teď znám odpověď a právě proto mi psaní tohoto článku trvalo tak dlouho. Richard se spolu s ostatními z nového projektu zavřel do svého osobního studia. Zkoušeli, dávali dohromady nové nápady, vylepšovali skladby. Byly zahlceni prací, protože Richard nemohl unést přes srdce, že by se na něj zapomnělo. Na rodinu zbývalo jen málo času a tak v době, kdy se Till Lindemann opaloval na pláži v Jižní Americe, Richard se “opaloval” ve studiu. 5. září 2006, když členové Rammstein komunity otevřeli své schránky, mohli v nich najít singl “Wake up” od kapely Emigrate. Nikdo nevěděl co to je, až když si pustili píseň zjistili, že zpívá Richard a že je to něco nového. Až od 29. listopadu téhož roku si skladbu mohli stáhnout. Abych se držela nadpisu, přikládám fotografii, kde byl Richard ve své kůži a moc sexy.




 V roce 2007, přesněji 31. srpna vyšlo celé album s názvem Emigrate a to hned v několika verzích, které jsme vám na našich stránkách představili v samostatném článku.. Polemizovalo se o tom, že tento projekt povede ke konci Rammstein, ale naštěstí tomu tak není. Richard byl nadšený, vytvořil něco ohromného. Postupně od 20. září do 15. října vycházel single New York City společně s videoklipem, který byl k vidění na oficiálních stránkách kapely. Vyšel také videoklip k písni My world. Oba videoklipy se velmi povedly, za to chválím a přikládám foto ulízlého “Ričrda” z New York City a divokého “Ričrda” z My world.







 


Očekávaný single Temptation vyšel 7. března 2008 a byl velmi povedený. Velice se mi líbí obal alba, kde je nahá žena tahána za šňůrky se zakloněnou hlavou jako loutka. Je to poetické a krásné.
Rok se nic nedělo, Richard pracoval s kapelou Rammstein na novém albu, které se podle slov Tilla Lindemanna mělo stylem vrátit v čase do dob Herzeleid a Sehnsucht. Pracovali dlouho a tvrdě. Emigrate šla spát. Dne 16.9. 2009 vyšel exhibicionistický videoklip k písni Pussy, která je zpívána napůl v angličtině a napůl v němčině. Ihned se na internetu objevila cenzurovaná verze, jelikož videoklip je točený jako porno. Richardův chtivý výraz ve tváři je celkem komický, ale byla to prý sranda a sám řekl v rozhovoru, že ho to velmi bavilo, i když to bylo nahrané.



  16.10. 2009 album Liebe ist für alle da spatřilo světlo světa a s ním i jeho dlouho očekávaný styl. Tajemný obal, promo fotografie, to vše bylo jako dřív. Pro posouzení přikládám fotografii tentokrát celé party. Richard zde vypadal podle mého názoru tajemně a to je sexy (už mi to přijde trochu trapný furt říkat jak je sexy, ale když on je je... )


LIFAD (jak albu je přezdíváno) bylo tak svérázné, že museli, prostě museli jet na turné. Česká republika se stejně jako zbytek světa třásla na to až uvidí zcela novou show a uslyší mimo nových písní i ty staré, ty nejlepší. Upřímně, stejně tak jsem se těšila i já, protože i když na to nejsem pyšná, blížil se můj první koncert této kapely.
25. listopadu 2009 se odehrával koncert v Praze v O2 areně. Těšila jsem se až ho uvidím, ale jelikož jsme měli místa na sezení vyzbrojila jsem se dalekohledem (no jo magor :D ). Nebudu vám vyprávět co se dělo, ale řeknu vám jedno…ten okamžik, kdy jsem viděla na živo poprvé jeho hruď se prostě nedá zapomenout.



 Jeli samozřejmě i do jiných velkých nebo větších měst. Celé turné začalo 8.11. 2009 v Portugalsku a jeli Evropu ze všech stran: Španělsko, Francie, Rakousko, Lucembursko, Německo, Polsko, Belgie a samozřejmě Česká Republika – Praha.  Show to byla velkolepá, ale měla i své trhliny. Například v Bělorusku byly vyhlášeni za nepřítele státu.
Richardův účes v období koncertování byl šok a myslím, že nejen pro mě. Ulízlé vlasy mu prostě vůbec nesluší a jsem ráda, že od toho odešel. LIFAD tour se bez toho ale neobešla…posuďte sami. I přes koncertování nezapomněli na fanoušky formou dalšího videoklipu k písni Ich tut dir weh (21.12.2009), který je poněkud dost jednoduchý, ale má své osobní kouzlo.
 


 21.12. 2009 odjeli za rodinami trávit svátky a znovu vyjeli 31.1. 2010 do Lucemburska. Následovalo znepřátelené Bělorusko, také Švédsko, Litva, Lotyšsko, Ukrajina a další země z Evropy. Nechyběl návrat do České republiky, tentokrát do Ostravy a to 13.3. 2010. Celé Evropské turné končilo 20.3. 2010 v Srbsku a mohla se těšit Amerika a festivaly v Evropě.
    Byl čas vypustit do světa další videoklip, tentokrát k písni Haifisch. Richard i se svou patkou vynikl a zúčastnil se v něm boje s Paulem, který vypadal velice zajímavě. Video vyšlo 28.5.2010 a bylo skvěle provedené, mělo šmrnc, příběh, mělo vše na co jsme u Rammstein zvykl
í.

 Hned začátkem roku 2011, přesněji 21.1. 2011 vyrazily na oblíbený Big Day a na turné po Africe. 5.5. 2011 se na ně těšili občané Richardova druhého domova: Kanady, USA a Mexika. Poté pracovali na novém singlu a na videoklipu. Na podzim překvapili turné s názvem Made in Germany 1995 – 2011. Odstartovali ho Bratislavou 6.11.2011, následoval Záhřeb, Budapešť a Česká Republika – Praha 12.11.2011 den po vydání videoklipu k písni Mein Land. Nejdříc se zaměřím na video. No, když jsem se podívala poprvé, stuhnul mi výraz ve tváři někde mezi velmi otevřenou pusou a vykulenýma očima.

 
 Parodie pobřežní hlídky společně s Richardovým opět bohužel ulíznutým účesem, Dr. Zoidberg co běhá v pozadí…to vše mě vyvedlo z míry. Že mají své „koule“ jsem zjistila až téměř na konci při jejich Rammstein party, ale krab na konci oznamující konec klipu mě dorazil doslova. Tak a teď ten koncert. Jedním slovem legendární!! Na začátku všeho most, uprostřed malé podium a ve finále moje - podle kamarádky – nesmrtelná věta: „ Byla jsem v nebi a zažila jsem peklo.“ To je Made in Germany v podání Rammstein. Richard naštěstí použil gel a vosk směrem nahoru než dolů, takže vypadal dokonale. S tímto koncertem přišlo 2.12.2011 také Best of album se stejným názvem. Projeli samozřejmě mnoho zemí v Evropě (Rusko, Německo, Rakousko, Irsko, Francii…) a to i v druhé etapě koncertní šňůry. To už jsme ale v roce 2012. V roce, kdy měl nastat konec světa, ale jelikož čtete tento článek, víte, že nebyl. Po celou dobu, co ze sebe vydávali na podiích to nejlepší, jejich fanoušci organizovali akce, otevírali Mausolea a prakticky je pohřbili v tom nejlepším slova smyslu. Praha nezůstala pozadu a vytvořila si akci podle svého, však o ní víte dost.
 


 
22.3.2012 zahráli píseň na předávání cen Echo. Píseň byla hraná kapelou, ale zpívaná Marlinem Mansonem a šlo o hit Beautifull people. Richard nezklamal, cvičil a tak ukázal své tělo. 20.4. 2012 odletěli zase za oceán.

      
 Dlouho se mluvilo o dalším videoklipu, dalším singlu…tím singlem měla být píseň nahraná v roce 2001 na album Mutter – Mein Herz brent. Ta jediná totiž byla hrána na koncertu MIG, ale neměla singl. To vše se splnilo. Piano verze v klipovém složení byla k vidění od 7.12. 2012 a hned po ní se objevila nová webová adresa, která odkazovala na odpočítávání než uvidíme CD verzi videa.



 Video je opravdu krásné, děsivé a šílené zároveň a ještě asi dvě hodiny po jeho shlédnutí jsem se klepala jako ratlík. Richard si zde zahrál dokonce tři role. Je viděn jako muzikant, poté spící v posteli a nakonec jako starý, zarostlý muž.









 Emigrate stále spí, i když se možná zachvěli probudí a vytře všem zrak, moje půlroční sezení a přemýšlení nad účesy a celým Richardovým životem končí. Na závěr přidávám ještě pár ocenění, které získali Rammstein od roku 2006.


2006 – Emma Gaala – nejlepší mezinárodní umělec
2006 – Edison Awards – nejlepší hudba – Rosenrot
2006 – ECHO – nejlepší video – Rosenrot
2010 – Karrnag! Awards – Inspirace
2011 – ECHO – nejlepší národní video za Ich tut dir weh
2011 – Golden Gods Award – americké ocenění nejlepší živé kapely
2012 – ECHO – nejlepší Rocková kapela a nejlepší zahraniční kapela


Moji milí přátelé, čtenáři, fanoušci (jak jsem zjistila),
jsem moc ráda za podporu, kterou jsem od vás dostávala, kterou jsem z vás cítila, kterou jste projevili. Richardovo účesy končí, ale nebojte se, budu tu stále s vámi, prostřednictvím jiných, neméně důležitých a čtivých článků. Snad budou mít alespoň podobný ohlas jako tyto. Díky vám všem….


Mishell a Adam








































pondělí 11. února 2013



Emigrate zachránila Rammstein...




V době, kdy všichni netrpělivě očekáváme novinky o chystaném albu, jsme si pro vás dovolili přeložit překlad rozhovoru, v němž Richard popisuje, proč a jak vůbec došlo ke vzniku Emigrate...
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Richard Z. Kruspe, kytarista a zakladatel skupiny Rammstein a od roku 2006 také lídr svého sólového projektu Emigrate si udělal čas na rozhovor s časopisem „FasterLouder“ Mluvilo se o všem možném, ale především o jeho nové muzikantské roli a to roli frontmana.

V New Yorku je půl deváté večer a Richard se mnou chatuje z jeho předělané požární stanice, ve které žije. Ačkoliv je Emigrate na hudební scéně nováčkem, Kruspe který položil základní kámen kolosu jménem Rammstein, začal uvažovat o sólovém projektu již před
několika lety.

“Začalo to v roce 2001, když jsem se rozhodl přestěhovat se do New Yorku. Důvodů, proč jsem se přestěhoval, bylo hned několik. Za jeden z nich by se dalo označit, že v Rammstein jsme měli “ponorku”. Potřeboval jsem si od kapely a všech věcí s ní spojených na chvilku odpočinout. Všichni jsme moc chtěli a jak už to tak bývá, stejně to žádné ovoce nepřineslo. Přestěhoval jsem se tedy do téhle zvláštní požární stanice, kde jsem všude
kolem cítil spoustu zvláštní energie. Začal jsem komponovat a je to úplně něco jiného. Tohle je něco, co jsem chtěl již před dlouhou dobou, protože jsem vždy chtěl v nějakém projektu zpívat, nebo být jeho frontman. Mám z toho dobrý pocit a myslím, že tohle může být to pravé
.

Zatímco změna prostředí posílila Richardovu kreativitu, on sám zůstal ve vztahu k městu ve střehu.

Do své hudby jsem zařadil drama. Ptáte se proč? V tomhle městě je temnota i strach. Jednomu svému známému jsem kdysi řekl: “Nikdy jsem neviděl podobné místo, kde si tolik lidí konkuruje.” Člověk musí být ostražitý, protože když si nedá pozor, nenápadně to přijde a vyřídí ho to. To všechno vytváří tuhle nejistotu a úzkost. 


 

Jaký vztah má Emigrate k New Yorku?

„Myslím,že New York hraje velkou roli v nahrávání, obzvláště pak v psaní textů. Jel jsem zpět do Berlína nahrát nějaké věci, ale celý proces psaní probíhal v NYC. Myslím, že místo kde člověk žije, je velmi důležité pro to, jak ve finále zní jeho kapela. Lidé se mě celou dobu ptali, proč zpívám v angličtině. Je to protože to musí být věrohodné. Když bych zpíval v němčině, bylo by to nepřírozené. A proto si myslím, že New York je velká část Emigrate”.

Když jsme s Rammstein debatovali o tom, proč jsme třeba slavní v Austrálii, dospěli jsme k tomu, že pro většinu fanoušků je to především o hudbě a ne o tom, jakým jazykem kdo zpívá. Upřímně, kolik lidí v Austrálii zajímá němčina?

Dále vysvětluje: “U Rammstein jsem měl vždycky problém, že lidé přišli na koncert, ale nikdo neposlouchal hudbu.”

Takže znamenají dva jazyky hodně rozdílů?

„Učení jazyků je skvělé. Dává to člověku potěšení z tvorby nových věcí. Rammstein je spíš mužsky orientovaná hudba, kdežto Emigrate spíš žensky. Rozdíl mezi Rammstein a Emigrate je ten, že když píšu pro Rammstein, tak je to téměř jako když píšu soundtrack.  Například rytmus jazyka. Němčina je založená na rytmu, je založena na “první slabice”. Vezměme si třeba slovo fotograf (photographer). V angličtině je to pho-TAAW-rapher, zdůrazňuješ druhou slabiku. V němčině je to PHO-ta-graf. Takže rytmus každého jazyku je úplně jiný. To je to, odkud pochází zvuk Rammstein. Je to v podstatě pochodová metalová hudba.”

Když už se bavíme o hudebních vlivech .Má někdo na Emigrate nějaký speciální hudební vliv?

„Myslím, že se album vrací do dob vlivů mého dětství,když jsem poslouchal kapely jako AC/DC. Při poslechu spousty australských kapel jsem si říkal wow. Nevím žádný speciální důvod, proč se mi líbí australská hudba. Při jejím poslechu si ale vždy říkám, že je velmi unikátní. Například kapely jako Jet nebo Wolfmother. Na těhlech kapelách je opravdu něco velmi
zvláštního. Myslím, že velký vliv na Emigrate mají legendární AC/DC.”

Vzhledem k tomu,že vedlejší projekt často znamená konec původní kapely,měli Rammstein hodně námitek,když jsi se rozhodl vytvořit Emigrate?

Naštěstí pro fanoušky Rammstein zní odpověď ne. To jak silně Kruspe cítí Emigrate řekl nějak takhle:”Musel bych opustit kapelu,kdyby kluci brblali”.

„V tomhle bodě pro mě bylo velmi důležité,že jsem se odpoutal od kapely,protože bych nebyl schopný to přežít. Byl jsem n
a tom zle. Opravdu jsem se neměl dobře, a Emigrate mi v té době pomohlo vyvážit můj život. Teď mi to pomáhá vrátit se k Rammstein a být, co bych měl být - prostě kytarista Rammstein. Je to věc rovnováhy a kapela je velmi důležitá pro můj život. Vždy jsem věřil v dualitu a nikdy v monogamitu. Takže pro mě je to takhle perfektní”.

Když jsem se ho zeptal, jestli zkoušel posílat konkrétní zprávu s poselstvím Emigrate, prohlásil že interpretace alba je na každém posluchačovi. Vysvětluje:

„Když jsem chodil do školy, měli jsme skvělého učitele výtvarné výchovy. Vždycky nám ukázal nějaký krásný obraz, a my jsme měli vymýšlet historky o tom, co má obraz vyjadřovat. Vždycky mi to dělalo radost. Na konci hodiny nám vždy učitel vysvětlil, co má obraz znamenat. Celá třída a obzvláště já jsme pak byli velmi zklamaní. Pro mě je důležité, že si do hudby každý zakomponuje svůj příběh. Vezměme například Rammstein. Když Till napíše nějaký text, je tu 6 různých názorů, co by mohl znamenat. A tohle mám já velmi rád. Dělá to část hudby. To je pro mě velmi důležitá věc, proto také nikdy nemluvím o svých textech. Je to na každém člověku, aby si ke každé písni vymyslel svůj vlastní příběh.”



 



Recenze na album Emigrate byli pozitivní.

„Byl jsem docela překvapen. Nikdy jsem si nemyslel,že bych mohl mít hodně dobrých recenzí. Ale celkové hodnocení pro mě není nejdůležitější věc. Nejdůležitější věc pro mě je,že když jsem skládal novou píseň, ptal jsem se sám sebe: “Potřebuje svět další píseň? Odpověď byla docela jednoduchá. Potřebuji to já, kvůli sobě. Ale důležité je to také pro uspokojení Rammstein a všech mých fanoušků.”

Takže bylo nahrávání Emigrate jiné než nahrávání  Rammstein?

„Ano
. Byl to naprostý opak. Polovinu času s Rammstein strávíme debatováním. Když jsem nahrával Emigrate, to všechno diskutování odpadlo. Všechno šlo hladce a nenuceně. Myslel jsem si, že se něco musí stát. Čekal jsem až se to pokazí. Ale to se nikdy nestalo.Všechno to bylo založené na hudbě, žádné debaty. Byla mezi námi úplně jiná chemie, protože já jsem byl ten hlavní. Rád hraji v týmu a tady bylo hodně nápadů od ostatních, které jsem s potěšením vzal, ale na konci dne jsem musel něco vytvořit. S Rammstein jsme ve studiu a vždycky je tu nikdo jiný, koho bys mohl obvinit, ale s Emigrate jsem dosáhl toho, že kdyby jsme to zku*vili, tak budu muset obvinit sám sebe. Byla to naprosto jiná zkušenost, když celá odpovědnost byla na mě.”

Když se budeme bavit o zesilovačích a kytarách, zmíním se Richardovi,že ve videu My World ho můžeme vidět hrát na ozdobenou ESP tak se ho ptám-o čem to všechno je? Odhaluje,že pracuje na jeho nové signované kytaře nazvané RZK-2.

„Právě teď jsem v polovině prací na mé nové kytaře. Doufám,že se začne prodávat ještě tenhle rok. Hledal jsem informace o tom, jak udělat takhle speciální kytaru jako RZK-2, tak jsem vysvětlil ESP co chci, ale oni mi řekli, že nic takového nemají. Jediná podobná byla Hetfieldova (James Hetfield je zpěvák a kytarista skupiny Metallica).Tak jsem se zeptal, jestli jí můžou vzít a rozšroubovat. Odpověděli mi, že to tak úplně udělat nemůžou, že o tom musí nejdřív říct Hetfieldovi.Tak se ho zeptali a on řekl jen “OK”. To bylo velmi cool. “


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Příští týden se těšte na poslední část Richardových účesů... Adam a Baruš