-->

neděle 14. října 2012

Richardovo účesy - část druhá

    V roce 2000 se Richard věnoval své rodině, tak jako všichni ostatní a natáčel videoklip k nové písni Sonne. V roce 2001 nastal zlom v muzice kapely Rammstein. Nejdříve vydali single ke starší písni Asche zu Asche z alba Herzeleid a to 15. ledna 2001, na kterém se objevily skladby z koncertu. 18. ledna 2001 začali zcela netradičně turné na Novém Zélandu, které neslo název zatím nevydaného alba Mutter. Richard měl docela napilno, jelikož se zrovna stěhoval do New Yorku a do toho musel koncertovat s kapelou.


Sám uvádí, že v tomto roce bylo uvnitř Rammstein velké napětí a on potřeboval odjet, aby mohl tvořit dobrou hudbu, bránilo mu v tom však turné. V Austrálii se nějakou dobu zdrželi, přesněji do 4.2. 2001. V té době už na televzních obrazovkách běžel videoklip Sonne, který vyšel 29. ledna 2001 a musím uznat, že Richardovi to ve videoklipu velmi sluší, i když je polovinu videoklipu špinavý a hraje trpaslíka. :)


  V druhé polovině videoklipu je už čistý a celkem i smutný. Jeho účes vypadá jako z holywoodského akční filmu (viz. obr. dole). 9.2. 2001 měli koncert v Japonsku a pak si nechali do května malou pauzičku. Richard jí využil na své stěhování do požární stanice SoHo v New Yorku. Měl ovšem pocit, že tam straší. Nainstaloval si domů nahrávací studio a nechal tam manželku. Ta se ovšem vystěhovala poté co nešťastně upadla, Richardovi se vypínal samovolně alarm, ve zdech nacházel černé díry a na fotografii z roku 1984, kterou našel na internetu našel po vytisknutí svou podobiznu. Nikdo dodnes neví, jestli byl přepracovaný, nebo to je pravda. 12. února 2001 vyšel kapele další single - Sonne. Na tomto singlu pracoval i orchestr a musím uznat, že se to vyplatilo.  

   
    2. dubna tohoto roku vydali své třetí album Mutter, které bylo ve velkém očekávání. Richard se objevil na obalu jako miminko v plenkách - velmi roztomilé. Toto CD znamenalo mnoho, mnoho pro kapelu, mnoho pro fanoušky, mnoho pro samotného Richarda. Vše se změnilo. Začal se hádat s manželkou, nevěděl jak utéct před stísněnou situací uvnitř Rammstein, byl zmatený a chtěl být sám - nešlo to. Rozhodl se udělat další krok - jiný účes. Nechal si dát do tmavých vlasů červený melír a gelem si vlasy začal upravovat tak, jak vidíte na obrázku. Velmi mu to slušelo :).  









 V New Yorku nějakou dobu zůstal, než vyjeli na pokračování svého Mutter tour. Toto tour bylo neuvěřitelné. Začali kde jinde než v Berlíně 1. května 2001. Projeli Německo, Rakousko a Švýcarsko a zavítali poprvé jako hlavní skupina do Prahy a to 12.6. 2001 (dříve byly jen předskokani).
Tři dny po této premiéře vyšel single k druhé písni na albu - Links 2,3,4 a 18.5. 2001 i videoklip. Richard v něm nebyl skoro vidět, jelikož videoklip je animovaný a kapela Rammstein je pouze na pochybném filmovém plátně. Turné ale nadále pokračovali beze změny Islandem, USA a návratem do Evropy a vrátily se do Prahy 12.11. 2001, ale to předbíhám. Vím, že dívky a ženy mi dají za pravdu, když řeknu, že na tomto tour byl asi nejvíc sexy :) . Nic se kromě turné až do 9. srpna 2001 nedělo, pak přišlo něco, co zamávalo světem i samotnými Rammstein. V tento den vyšel videoklip k písni Ich will a měl obrovský úspěch. Richard má zde styl drsného chlápka, který mu neuvěřitelně sedí (viz foto.)  


 
Jako vše i tento videoklip nese své oběti. 10. září byl vydán single k této písni a 11. září 2001 vyšel v USA. Jelikož bylo toto datum plné smutku po atentátu na World trade center zvané jako Dvojčata, veřejnost si útok spojila s videoklipem a byl všude v USA zakázán. Bylo to něco co se odrazilo samozřejmě i na financích kapely a na popularitě. Richarda to ale nezastavilo. Svou sílu vložil do turné, které zakončili ve Španělsku 15.12. 2001.









Žádné komentáře:

Okomentovat