-->

pátek 13. července 2012

Emigrate - základní informace

Vše začalo v roce 2005, kdy si skupina Rammstein rozhodla vzít na rok volno od všech koncertů a dalších povinností. Sám Kruspe mnohokrát uvedl, že nápad založit vlastní skupinu se v jeho hlavě zrodil již během éry Mutter.
5. září 2006 dostali všichni členové Rammstein.de newsletter, který je vyzýval k poslechu a bezplatnému stažení skladby Wake up, což byla první ukázka z přicházejícího alba kapely Emigrate. Na oficiální stránku byly též umístěny 3 krátké ukázky skladeb My world, Babe a „Temptation“. Fanoušci si zvolili pomalou a dojemnou píseň Babe jako svoji nejoblíbenější a odběratele newslettru si tuto skladbu následně mohli zdarma stáhnout od 29. listopadu 2006. Později se zdarma uvolnila i celá píseň "My world", která se také brzy dočkala svého videoklipu. Fanoušci se kompletní desky dočkali 31.8. 2007. CD vyšlo v několikan zajímavých verzích, o nich vás budeme již brzy informovat. Produkce se ujal Jacob Hellner, jež má na starosti i některé nahrávky Rammstein. Zajímavým faktem může být, že celý chod Emigrate financuje její frontman z vlastní kapsy. 



Píseň My world pronikla i do kinosálů, když se hit dostal na soundtrack ke třetímu dílu filmu Resident Evil. Soundtrack k předchozím dvou dílům obsahoval skladby „Hallelujah“ a „Mein Teil“ od Rammstein, takže Resident Evil a Rammstein případně Emigrate mají k sobě zkrátka blízko :)

Následovalo zatím poslední video a to ke skladbě New York city. Celá kapela se pak na nějakou dobu odmlčela, aby v roce 2008 přišla s dvěma novými skladbami. Ty se vyskytly na albu Temptation. Jednalo se o "Face down" a "I have a dream". Kromě těchto písní se na desce vyskytly i písničky z prvního alba, konkrétně My World, New York city a Temptation a videoklipy k My world a New York city.
Rammstein se ale vracejí silnější než kdy dřív (alba Liebe ist für alle da a bestoffka Made in Germany) a Richardův projekt je tak opět odsunut do pozadí. V první polovině roku 2012 ale Rammstein vyhlašují minimálně letní pauzu a otázka, zda se Emigrate ukáží živě, tak znovu vyplouvá na povrch, tentokrát víc kdy jindy...

Samotná kapela je tvořena těmito hudebníky:
  • Richard Kruspe - zpěv, kytara
  • Olsen Involtiny(remixér,producent který spolupracoval se Seed,Lemonbabies a R+)-elektrická kytara
  • Henka Johansson(Clawfinger)-bicí
  • Arnaut Giroux(z rockové formace Francouze Axela Bauera)-baskytara
 Některé informace byly převzaty ze serverů www.rammsteinfan.cz  a cs.wikipedia.org   

Žádné komentáře:

Okomentovat