-->

neděle 8. července 2012

Richard Kruspe - základní informace

Celé jméno: Richard (Zven) Kruspe

Datum narození: 24.06.1967 Wittemburg


Výška: cca 180 cm  - až ho spatříme naživo, tak to přeměříme :)


Oči: zeleno - modro - šedé, také bude zkontrolováno :)


Znamení: rak


Předchozí skupina: Orgasm Death Gimmicks,
Die Firma, Das Auge Gottes, Das Elegante Chaos + v současnosti Rammstein a Emigrate.

Předchozí práce:  Richard je vyučeným kuchařem a pracoval také jako prodavač u výkupu lahví.


Činnosti ve skupinách:  Rammstein: kytara, občasný zpěv - Emigrate: kytara + zpěv


Sourozenci: dvě starší sestry a starší bratr

Dětství: Když byl Richard ještě malý, jeho rodiče se rozvedli. Matka si pak vzala jiného muže, s nímž Richard nevycházel dobře, a tak mu jednou údajně roztrhal plakát skupiny Kiss, co měl v pokoji. Celá rodina se následně přestěhovali do vesnice Weisen, kde se Richard věnoval boxu (některé zdroje uvádějí i wrestling)

Vztah k ČR/ČSR: V šestnácti letech navštívil Československo, když si tu koupil kytaru. Nejprve jen kvůli výhodnému prodeji, ale pak se na ní začal učit a nechal si ji. Možná také proto, že u jednoho večerního táboráku zjistil, že se slečnám líbí kluci, co umí hrát na kytaru. Jak moc jsou tyto věci pravdivé nikdy nezjistíme, ale v některých rozhovorech Kruspe tyto historky sám zmińuje.


Časy před Rammstein: V devatenácti letech se přestěhoval do Berlína na Lychener Straße.
V Německu dělal každý den hudbu zcela sám, protože zde nikoho neznal. Dva roky bydlel v apartmánu, kde měl k dispozici kytaru a bubny. Sám to nazývá dosti temnou a smutnou dobou svého života. Před pádem Berlínské zdi se chtěl podívat na druhou stranu. Tam se omylem připletl do demonstrujícího davu, kde ho někdo udeřil do hlavy a poté byl zatčen. Strávil údajně šest dní ve vězení. Potom se rozhodl opustit východní Německo. Utekl přes Československo a dostal se do západního Německa. Po pádu Berlínské zdi se však opět vrátil do své domoviny. V roce 1991 začal hrát ve skupině Orgasm Death Gimmick. Roku 1992 nebo 1993 (nikdo neví) se mu narodila jeho první dcera, Khira Li Lindemann. Její matka je ex-manželka frontmana Rammstein (Tilla Lindemana)


Vznik Rammstein: V roce 1993 se s Flakem a Oliverem Riedelem vydali do USA. Tam se rozhodli, že nebudou dělat americkou hudbu, ale budou si zakládat na německém přízvuku, který je tolika lidem nesympatický. Scházeli se ve staré továrně, kde probíhali zkoušky. Flake znal Paula a tak ho k projektu přizval. Paul zase znal Dooma, tak ho přetáhl taky, ale stále neměli nikoho na zpěv. Zanedlouho se obejvil další známý a to Till. Ten v jednom rozhovoru zmínil, že nikdy nechtěl zpívat. Chtěl hrát na bicí, ale tato pozice už byla obsazená, a tak ho do zpěvu téměř nutili. Till byl přesvědčený, že zpívat neumí, ale risknul to...Byl to jeden z ětch okamžiků, kdy je risk oplacen nemalým ziskem.

Dnešní osobní život: Je především velice dobře střežený a Richard si tak své soukromí velice dobře chrání. O tom, že je idolem snad všech fanynek Rammstein není třeba diskutovat. Ale pojďme k faktům. Richard se oženil v roce 1999 s modelkou z Jihoafrické republiky, Caron Bernstein, jejíž příjmení si na důkza lásky na dobu jejich soužití přidal do svého jména. Vzali se na ceremoniálu "Jewish", ke kterému Richard zkomponoval hudbu. Rozvedli se někdy mezi rokem 2003 a 2004. V roce 2001 ztratil na jednom koncertě ztratil prstýnek, který prý nebyl nikdy nalezen, ale těžko říct,jak to doopravdy bylo :) Kvůli projektu Emigrate koupil byt v NY, kde občas žije.

Oblíbené kapely:  Kiss, Black Sabbath, AC/DC, Big Black, Red Hot Chilly Peppers...



Žádné komentáře:

Okomentovat